Reviews

 

Ik heb de twee-daagse TRE gevolgd bij Eveline. Ik kon me moeilijk een voorstelling maken van TRE. Veel van dit soort interventies gaan uit van gesprekken en een hoop denkwerk. TRE daarentegen is eigenlijk vrij eenvoudig. Het zijn fysieke oefeningen die je lijf in beweging brengen. Je hoeft niet te praten of hele denkprocessen af te werken. Eveline kon dit ook heel helder en praktisch uitleggen. Dit voelt goed en heel veilig. Vooral omdat je zelf continu de controle hebt. Je geeft je lijf de ruimte om te ontladen. Thuis kun je goed verder met de oefeningen. Ik doe het nu een aantal maanden en merk dat mijn lijf de oefeningen steeds makkelijker oppakt en dat het me echt een hele hoop rust brengt! Ik kan beter loslaten en ben veerkrachtiger in mijn werk.

Annemarie, directeur onderwijs

 

Door een aantal incidenten op het werk ben ik al een tijd in de ziektewet en ben ik bij een psycholoog. Dat heeft al wel veel opgeleverd, maar ik merkte dat mijn lichaam snel spanning op bleef bouwen en daar kwam ik niet vanaf. Daardoor besloot ik de driedaagse TRE te doen bij Eveline. Ik herkende me al heel erg in de theorie die ze gaf en het is heel bijzonder hoe je lichaam gaat bewegen na een paar oefeningen. Ik voelde daar al dat dit een goede manier zou zijn om tot meer ontspanning te komen. Ik heb het nu thuis ook nog een paar keer gedaan en ik voel me nu al meer ontspannen, rustiger. Ik kan het zeker iedereen aanraden.

Bart, wijkagent

 

Mijn wens om meer te weten te komen over TRE en daar zelf praktisch mee te oefenen werd ruimschoots vervuld. Eveline pakte het concreet, zorgvuldig en zorgzaam aan. Naast TRE bood Eveline mij (en de groep) enkele waardevolle andere, maar toepasselijke inzichtgevende lessen en opdrachten. Daarmee werden het 3 verrassend rijke en inspirerende dagen. Er was rust in het programma en op de locatie, wat erg fijn was. En de verzorging….prima geregeld!

Loes, Psychomotorisch Therapeut

 

Een collega adviseerde mij om eens TRE te proberen voor mijn stressklachten. Zo kwam ik bij Eveline en haar driedaagse training terecht. Wat mij aansprak was het hele concept, paar dagen ertussenuit, rust, tijd voor jezelf en een aantal TRE sessies om beter te leren ontspannen. Ik heb er veel aan gehad en doe nog steeds TRE thuis. Ik voel me fitter en beter in mijn vel en het lijkt ook wel of ik me minder druk maak over van alles. Eveline bedankt!!

Rob, operationeel expert (politie)

 

Eveline stelde een TRE sessie voor omdat ze dacht dat ik er wat aan kon hebben. Ik ben als kinesitherapeute altijd geinteresseerd in nieuwe vormen van therapie so go for it. De oefeningen worden goed uitgelegd en ook aangepast aan een paar pijnlijke gewrichten. Tijdens de laatste oefening van de sessie neemt mijn lichaam alles over. Eerst zijn er tranen gelopen. Eveline stelde mij gerust en zei ook iedere keer: je kan zelf beslissen wanneer het genoeg is. Ik voelde mij zo verlost na de sessie. Ik voelde me top fit en uitgelaten. Ik zou zelf nog eens TRE willen doen thuis, maar daar is tijdgebrek meestal de oorzaak dat ik er niet toe kom. Ik wou zeker Eveline bedanken voor het ontdekken van deze therapie want ze doet wonderen (Eveline en TRE)

Evi, kinésitherapeut

 

Aanvankelijk was ik wat zenuwachtig en tegelijkertijd nieuwsgierig, niet wetend wat me te wachten stond. De uitleg van de oefeningen was duidelijk en niet te ingewikkeld. Elke oefening bracht meer rust en concentratie mee, Ook aan de ademhaling werd aandacht besteed. Na de sessie kwam een gevoel van rust, kalmte en slaperigheid. Het was raar en verwonderlijk dat men meer controle kan hebben over reacties die uitgelokt worden door bepaalde stimuli op het lichaam. Het was voor mij een unieke ervaring en zeker een aanrader.

George, apotheker